Bedrijfstakken

Bedrijfstakken

De kernactiviteit van Krka is de productie en verkoop van geneesmiddelen op voorschrift, voorschriftvrije producten en diergeneesmiddelen. De activiteiten van het bedrijf worden aangevuld met toeristische en wellnessresortservices.

De strategie op lange termijn van Krka is gebaseerd op de ontwikkeling en verkoop van kwalitatieve generieke geneesmiddelen, die onder de eigen merken verkocht worden. Deze producten worden bereid op basis van goedgekeurde actieve bestanddelen en met behulp van ultramoderne methodes en technologieën. Krka biedt zijn klanten kwalitatieve, veilige en doeltreffende geneesmiddelen met een toegevoegde waarde.

Geneesmiddelen op voorschrift vormen het grootste deel van de totale omzet. Het assortiment wordt nauwgezet afgestemd op de ziekten die vandaag de dag het meest voorkomen. Daarom ontwikkelen we producten voor vier belangrijke segmenten: hart- en vaatziekten, aandoeningen aan de spijsvertering en de stofwisseling, infecties en aandoeningen aan het centrale zenuwstelsel. Qua verkoopcijfers worden de geneesmiddelen op voorschrift op de voet gevolgd door voorschriftvrije producten en diergeneesmiddelen.

De nieuwe producten die de voorbije vijf jaar verkocht werden, hebben sterk bijgedragen aan de groei van de verkoopcijfers.

Grafiek - Verkoopcijfers Krka groep per product- en servicegroep (English)