Markten

Markten

De producten van Krka worden overal ter wereld verkocht. In het kader van onze commerciële strategie willen we evenwichtige verkoopcijfers halen in vijf verschillende regio’s: Slovenië, Centraal-Europa, Zuidoost-Europa, Oost-Europa, West-Europa en overzeese markten.

Onze producten worden in meer dan zeventig landen verkocht. Onze traditionele markten strekken zich uit van Vladivostok tot Lissabon. We zijn het grootste farmaceutische bedrijf van Slovenië.

De belangrijkste markt in Centraal-Europa is Polen, onder andere gevolgd door Tsjechië, Hongarije en Litouwen. De grootste afzetmarkt in Oost-Europa is die van de Russische Federatie. Andere belangrijke markten in die regio zijn Oekraïne, Kazachstan, Oezbekistan, Georgië en Azerbeidzjan. In Zuidoost-Europa zijn Kroatië, Roemenië en Bulgarije de grootste afzetmarkten. Ook West-Europa en de overzeese markten worden steeds belangrijker, en dan vooral Duitsland, het VK, de Scandinavische landen en Italië. Daarnaast verkoopt Krka producten in Afrika, op het Arabische schiereiland en in Oost-Azië.

Grafiek - Verkoopcijfers Krka groep per regio (English)