Onderzoek en ontwikkeling

Bij Krka ontwikkelen we innovatieve, generieke geneesmiddelen met een toegevoegde waarde. Die zijn het resultaat van onze interne kennis. Daarnaast leveren we producten die jaren na hun lancering nog steeds tal van voordelen bieden. Al onze geneesmiddelen zijn bijzonder kwalitatief, doeltreffend en veilig. We verkopen onze producten onder ons eigen label.

Onderzoek en ontwikkeling

Onderzoek en ontwikkeling spelen een grote rol in het consolideren en uitbreiden van de concurrentiepositie van Krka als een van de grootste Europese producenten van generieke geneesmiddelen.

Het onderzoeks- en ontwikkelingsbeleid van Krka draait eerst en vooral om het ontwikkelen van technologieën voor de productie van farmaceutische ingrediënten en geneesmiddelen en het uitvoeren van alle testen en onderzoeken die nodig zijn om geneesmiddelen op voorschrift, voorschriftvrije producten en diergeneesmiddelen op de markt te mogen brengen. Daarnaast breiden we ons personeelsbestand uit en moderniseren we onze infrastructuren en materialen.

De activiteiten van het moederbedrijf en de dochterondernemingen van Krka worden gecoördineerd binnen de Krka Group. Het gaat dan bijvoorbeeld om het volledige portfolio van de bedrijven, de specifieke kenmerken van de markten waarop ze actief zijn en het creëren van nieuwe verkoopmogelijkheden voor de ondernemingen.

We vullen het productassortiment voortdurend aan met nieuwe geneesmiddelen die door onze onderzoeks- en ontwikkelingsteams worden geproduceerd. Nieuwe geneesmiddelen worden volgens de meest geavanceerde methodes, de nieuwste technologische procedures en de meest innovatieve oplossingen bereid op basis van actieve farmaceutische bestanddelen (API's). Onze generieke geneesmiddelen bevatten normaliter bestanddelen die afkomstig zijn uit onze eigen biosynthetische en chemische processen. Dat hebben we te danken aan onze sterke focus op investeringen in kennis, modern materiaal, onderzoek en ontwikkeling en productiecapaciteit.

Om vergunningen te krijgen, moeten we optimale procedures benutten binnen de nationale en Europese wetgeving. We putten uit onze ervaringen uit het verleden bij het beheer van de vergunningen. Daarnaast houden we ons continu bezig met de nationale vergunningsprocedures. Een efficiënte productontwikkeling en de geavanceerde voorbereiding van vergunningsdocumenten voor nieuwe producten zijn van cruciaal belang om in de toekomst voldoende nieuwe vergunningen te bekomen. Dankzij de creatieve en innovatieve aanpak en vooral het harde werk van het R&D-team kunnen we steeds meer vergunningsdocumenten voor talloze nieuwe producten indienen.

De onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling van Krka maakt gebruik van een ultramoderne R&D-infrastructuur voor de ontwikkeling van API's, een van haar voornaamste taken. We hebben nieuwe laboratoria voor chemische ontwikkelingen geopend waar we al onze synthese- en analysevaardigheden bundelen. Die vaardigheden vormen een essentieel onderdeel van ons productonderzoek in de hele keten, van het theoretisch bestuderen van chemische syntheses tot het invoeren van nieuwe synthesetechnologieën in de industriële processen.

Bij Krka respecteren we de intellectuele eigendom van anderen en beschermen we ook de onze. We beschermen de resultaten van ons werk met octrooiaanvragen. Het bedrijf brengt zijn producten onder zijn eigen label op de markt, wat hen een toegevoegde waarde geeft.